Residential

Alex

South Calgary AB

Located in the community of South Calgary, this infill residential development takes advantage of its steeply sloping site by inserting five street oriented townhomes, as well as a floor of parking, beneath the level of a raised central courtyard.  Twelve additional two story residences are arranged around the courtyard, which serves as a lush outdoor amenity space.  Each of the units along the back of the property also have a second private south facing terrace.

Completed Project Alex Calgary
Completed Project Alex Calgary

Completed Project Alex Calgary
Completed Project Alex Calgary

Completed Project Alex Calgary
Completed Project Alex Calgary

Completed Project Alex Calgary
Completed Project Alex Calgary

1/10
Valour Park Calgary
Valour Park Calgary

Valour Park Calgary
Valour Park Calgary

Valour Park Calgary
Valour Park Calgary

Valour Park Calgary
Valour Park Calgary

1/10

Valour Park,

Currie Barracks

Calgary, AB


This 32-unit townhouse project is comprised of three buildings that wrap around a crescent shaped park. Each of the 3000 sq.ft luxury residences feature large rear yards, roof top terraces, underground parking, and private elevators.


Located in Currie Barracks, the latest phase of the redevelopment of CFB Calgary, these luxury residences are designed in the Modern Classical style, one of seven styles prescribed by the Currie Barracks Architectural Codes developed by Jenkins Architecture.

Interior
Interior

Interior
Interior

1/1

Renaud Residence,

Calgary AB

 

A large house for a family of four on a site sloping steeply from front to rear. The south facing rear yard has dramatic views of the foothills and Rocky Mountain to the southwest.

The plan is organized longitudinally to allow all major rooms the mountain view. These south facing living areas open out onto a large terrace which is flanked at either end by a stair leading to the lower rear yard. The slope of the site allows direct access from the basement to the rear yard. The main house is a simple gable structure organized symmetrically about the central hall and south facing eyebrow dormer. The terrace and the area below it act as a base to the main house form. The garage is treated as a separate form connected to the house by a flat-roofed wing. The clapboard siding detailing relates to many older regional houses, while the classical form and plan organization recalls the grand historical homes constructed in the area in the early part of this century.

Renaud Interior
Renaud Interior

Renaud Residence
Renaud Residence

PL 1.jpg
PL 1.jpg

Renaud Interior
Renaud Interior

1/4

Max

Calgary, AB

 

MAX is a ten unit townhouse project located in South Calgary.  The residences are arranged around two sides of a central driveway which provides vehicle access to the ground floor garages.  With half of the units facing the back lane, a first for Calgary, this project contributes to the activation and reclamation of the alley, a typically underused and neglected urban space.  Three floors, housing the main living spaces, are located above the garage level.  The top floor features a flexible loft space that can be customized by purchasers to accommodate a variety of uses.  The loft level also has an outdoor terrace that provides panoramic views of the surrounding area.
 
Courtyard
Courtyard

Courtyard Dusk
Courtyard Dusk

Back Corner
Back Corner

Courtyard
Courtyard

1/4

Silvertip Residence,

Canmore, AB

A 4 bedroom mountain retreat with an area of approx. 3000 sq.ft., capturing the dramatic views of the SilverTip Golf Course and the Three Sisters Mountain Range beyond.

This house boasts a 22' x 45' great room featuring a rundle stone fireplace and a reclaimed Douglas fir timber frame structure. Multiple pairs of french doors from the Great Room and the master bedroom open out onto a flagstone patio and outdoor fireplace. The upper tower bedroom captures a panoramic view of the Canmore area. Anchored to the site with large boulder retaining walls and using a minimal palette of quality materials such as cedar shingles, rundle stone and darkly stained fir, this mountain house possesses a timeless beauty and a strong sense of belonging.